Panasonic Leica DG SUMMILUX 9MM F/1.7

Et fast vidvinkelobjektiv med høy lysstyrke og svært fleksibel fokusering for både foto og video.
Panasonic har utviklet et nytt fastobjektiv for MicroFourThirds i samarbeid med Leica. Detter er regnet som de beste objektivene fra Panasonic. Vi vet ikke nøyaktig hvordan samarbeidet foregår, men ryktene sier at objektivene designes av Leica og produseres av Panasonic.

Det nye objektivet med en bildevinkel tilsvarende 18mm på fullformat har en største blenderåpning på f/1.7, og egner seg godt til store landskap, nordlys og himmel i svakt lys.

Autofokusen kan sende og motta informasjon fra kameraet 240 ganger i sekundet. Dermed bør man ikke kunne se at objektivet skifter inn og ut av fokus. Med så kort brennvidde vil det uansett være godt gjort, så selv på de eldre Panasonic-kameraene bør ikke dette være noe å tenke på.

Hvis du fokuserer manuelt kan du velge mellom lineær fokus, der fokus endrer seg etter hvor langt du vrir fokusringen. Denne følsomheten kan stilles, så du kan velge hvor langt du må vri for å endre fokus en viss mengde. Du kan også velge ikke-lineær fokus, der fokus endrer seg etter hvor raskt du vrir på ringen. Det gjør det raskere å endre fra korte til lenge fokusavstander. Og apropos korte fokusavstander, så er minste fokusavstand mindre enn 10cm. Det gir en forstørrelse på hele 0,25x, noe som er ganske interessant på så korte brennvidder. Du kan få ekstreme perspektiver, og det er lett å sette en liten gjenstand inn i et miljø.

Det er svært lite breathing (objektivet skifter brennvidde/bildevinkel når du endrer fokusavstand), og det egner seg derfor godt til video

Objektivet er svært lite og lett. Det veier ca. 130 gram, er 52mm langt og i underkant av 61mm i diameter.

Vi har ikke fått informasjon om når levering starter, men veiledende pris er satt til 5490 kroner.

_________________________________________________
Her finner du objektivet i nettbutikken.
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu